Design interior & Arhitectura
 • Casa Ecodome

  0
  scissors
  August 15th, 2014Zoltan ZelenyakArhitectura, Galerie foto arhitectura case, Prieteni

  casa ecodome

  Mulţi am văzut recentele filme fantastice cu elfi si hobbiţi. Unii dintre noi chiar am ales să visăm cu ochii deschişi cum ar fi să trăim asemenea acestor fiinţe fabuloase. Adică o viaţă plină de aventură în mijlocul naturii şi în perfect echilibru cu aceasta.

  Foarte puţini dintre noi au ales acest provocator stil de viaţă chiar înainte de orice mediatizare. Pentru ei chemarea naturii a fost puternică încă de mici şi odată ce au prins putere, nu au ezitat să-şi ducă la îndeplinire visul. 

  casa ecodome (8)casa ecodome (1) casa ecodome (21) casa ecodome (19)

  Baza Ulmu a luat naştere în satul Ulmoasa din judeţul Maramureş. Nu este doar un şantier pentru construirea unei case parcă ruptă din basme. Este o şcoala unde tinerii voluntari pot veni să înveţe despre tainele permaculturii (o alternativă mai sănatoasă a agriculturii tradiţionale) mai mult, aici poţi învăţa să trăiască în armonie cu mediul înconjurător. În acest loc se împletesc tradiţiile vieţii rurale maramureşene cu noile tehnici de a lucra cu natura, nu împotriva ei.

  casa ecodome (30) casa ecodome (24) casa ecodome (27) casa ecodome (5)

  Pe lângă pivniţa a cărei poză se află chiar la începutul articolului, aici va mai fi construită o casă rezidenţială alcătuită din trei domuri, după tehnica superadobe. Diametrele acestor domuri vor fi de 3, 4 şi respectiv 5 metri. Înălţimea fiecărui dom va fi egală cu diametrul său astfel că cele două domuri mai mari vor fi împărţite prin mansardare.

  Costurile unei astfel de construcţii sunt extrem de mici în comparaţie cu o casă tradiţională.  Ca materiale de construcţie se folosesc aproximativ 1000 de saci de rafie de 50x100cm, un kilometru de sarmă ghimpată cu 4 ghimpi, 1000 de snopi de trestie, o folie specială pentru sere în dublu strat (1500 microni) pentru hidroizolatie şi o plasa de tencuit pentru stabilizarea solului. Pământul cu care se vor umple sacii se va lua gratis din… Pământ.

  casa eco dom (13) casa eco dom (16) casa eco dom (15) casa eco dom (20) casa eco dom (14) casa eco dom (19) casa eco dom (18) casa eco dom (11) casa eco dom (8) casa eco dom (1) casa eco dom (9) casa eco dom (24)

  Noi ne bucurăm că astfel de proiecte îşi găsesc rădăcini pe meleagurile noastre şi vă invităm şi pe voi să-i susţineţi pe tinerii de la Baza Ulmu cu cel puţin un like 🙂          casa eco


  Tags: , , , , ,

Lasa un comentariu